Юлія Євдокимова, м. Бровари, Київська область

Teenagers Brovary Hub – центр сучасного розвитку успішної людини майбутнього у Броварах. Ми вчимо тому, чого не викладають у школах. Ми допомагаємо підліткам бути успішними, а в поняття «успішність» вкладаємо не тільки професійні здобутки, а й особисті в майбутньому: щаслива родина, улюблена робота, відкриття свого бізнесу, вміння досягати мети і долати труднощі, заробляти і грамотно розпоряджатися фінансами, радіти і бути щасливими. Всі заходи проходять у коучинговому форматі.

Я три роки працюю з підлітками як коуч та ведуча бізнес-гри «Грошовий потік». За ці роки я зрозуміла, що на одній хвилі з молоддю, розумію їх і можу бути корисна не тільки в окремих проектах, а в глобальніших і важливіших для них речах. Рік тому я вперше почала думати про створення центру для підлітків, пройшла навчання від ЄС, написала бізнес-план і навіть подалася на грант. Грант я не отримала, але вирішила своїми зусиллями започаткувати справу. У вересні пройшла навчання «Розпочни свій бізнес» та ще раз впевнилася в життєздатності своєї ідеї. Тож у листопаді заявила про свій проект і почала його реалізацію.

Під час тренінгу я побачила сильні та слабкі сторони. Особливо корисно було почути зворотній зв’язок від інших учасників. Дізналася, як можна прорахувати собівартість послуг; зрозуміла, як сформувати основні та індивідуальні потреби клієнта; розібралася з маркетинговим планом та технологією 7П.

Заходи центру націлені на формування ключових навичок успішної людини XXI століття. Не секрет, що низка затребуваних професій завтра зникнуть. Потрібні нові навички і новий формат мислення – системного, критичного, креативного, логічного, – а також розвинений емоційний інтелект.

Я надаю можливість безоплатної участі дітям із багатодітних та малозабезпечених сімей, популяризую здоровий спосіб життя, дбайливе ставлення до природи та її ресурсів.

Основні мої «граблі» – очікування, що все буде ідеально, наприклад, сторінка у соціальних мережах, логотип, флаєри тощо, а потім – коли прийде найкращий час для реалізації ідеї. Однак треба діяти тут і зараз.

Як мінімум, варто скористатися постановкою мети по SMART; написати бізнес-план, щоб побачити, чи варта ця ідея втілення, які в неї сильні та слабкі сторони, які є можливості та ризики. Також слід ретельно планувати свій день та здійснювати ефективні кроки до своєї мети. В цьому мені допомагає робота з коучем. А ще спілкуватися з людьми, знаходити однодумців, горіти своєю справою, розвиватися в ній та не зупинятися на досягнутому.