Валентина Кисла, смт. Камишани, Херсонська область

Мій бізнес працює в напрямку тюнінгу автомобілів. Йдеться про внутрішнє оздоблення елементів авто: перетяжка салону, дверних карт, торпед, керма тощо. На сьогодні український авторинок насичений б/у автомобілями, а також автівками з ЄС та США. Всі вони мають дефекти – пошкодження, потертості, використані подушки безпеки в кермі та торпеді, яких необхідно позбутися. Однак більшість автолюбителів хочуть бачити своє авто комфортним і естетично приємним, тому й звертаються за відновленням чи реставрацією салону своєї автівки.

Зараз мій бізнес знаходиться на ранньому етапі розвитку. Одним із основних завдань є фінансовий капітал, адже для роботи необхідне просторе приміщення і професійне обладнання. Поки ми працюємо вдвох із моїм напарником-учасником АТО. Коли знайдемо більше приміщення, юридично оформимо бізнес і будемо розширювати штат.

Бізнес-ідея виникла в процесі банальної ситуації. Обтяжка керма мого автомобіля зносилася, і я вирішила її замінити. Поїхала в спеціалізований магазин, щоб купити нову, заміряла всі параметри, але наявні обтяжки все одно не підійшли. От і вирішила спробувати самостійно оновити своє кермо. Навички роботи зі шкірою та замінниками у мене були – колись я виготовляла взуття ручної роботи.

Спершу оновила своє кермо, потім – друзів і знайомих. Відчувши в собі сили, пішла далі і тепер можу зробити практично всю роботу, пов’язану з оновленням салону авто. Звісно, процес навчання в цій галузі відбувається щоденно.

Перш за все, на тренінгу «Розпочни свій бізнес» мені сподобалося, що тренери – це реальні підприємці, а не просто теоретики. Почерпнула багато цікавої інформації. Дуже порадувала можливість ставити запитання по суті моєї справи і отримувати чіткі та зрозумілі відповіді.

Для успішної реалізації ідеї треба мати знання і навички у тій галузі, якою збираєтеся займатися. Бути комунікабельною та сміливою людиною, адже власна справа – це завжди повна відповідальність, і доведеться викладатися на всі 100%. Звісно, добре, коли є стартовий капітал – він допомагає вашому бізнесу швидше розвиватися.